Damian (sv)

Berättelser VT-2017:

Stormen

Vi var på stranden. Det var en fin sommardag. Vi var och bada. Plötsligt började det att regna och blixtra och vågorna blev jättehöga. Vi sprang upp ur vattnet vi skyndade oss att packa ner allt. Vi sprang förbi en bar. Vi skyndade oss till bilen. Men när vi var framme vid bilen så upptäckte pappa att han tappade nycklarna till bilen.

Pappan heter Roger och är 34 år gammal han har svart kort hår han gillar att äta mat. Min mamma heter Karin och är 30 år gammal hon har ljusbrunt hår hon gillar att dansa. Min lillasyster heter Amanda hon är 6 år gammal hon har svart hår hon gillar att bada. Och jag heter Henrik jag är 12 år gammal jag har blont hår jag gillar att spela data spel.

Vi sprang tillbaka för att hitta nycklarna. Vi delade upp oss jag gick till baren, pappa gick tillbaka till stranden och min lillasyster gick med min mamma. Jag skyndade mig till baren och när jag var framme såg jag något som glittrade det var nycklarna. Jag skrek så högt jag kunde för att säga att jag hittade nycklarna. Alla springer tillbaka.

Jag öppnar bilen så fort jag kan men när jag öppnar dörren så måste jag flytta på extra deket. Jag väntar cirka 3 minuter innan dom andra kommer tillbaka. pappa startar bilen snabbt. Pappa trycker på gasen och bara kör. Sen när vi var på vägen så kör pappa på nåt och vi måste stanna men som tur var så hade vi mä oss ett extra dek.  Pappa fick ta riske att byta däck. Pappa gick bakom bilen Som tur var hände inget pappa. Sen när pappa blev klar så körde pappa så fort han bara kunde.

  Sen efter 20 minuter så stoppade alla bilar. Tydligen så hade en bil krockat i en bil. Men ovädret tog bara inte slut. Efter vi har väntat 1 timme så burgare det röra sig igen. Efter 30 minuter var vi hemma i huset det första jag gjorde var att mata katten. Sen gick jag på toa. Äntligen Var inspelningen slut för vi hade spelat in en film.

Slut

 

Berättelser HT-2016:

Lugnet före stormen

Någon plingade på dörren. Sen gick Peter till dörren och sa vem är det. Det är mamma. Peter sa okej och öppnade dörren. Mamma frågade om Peter var hungrig. Peter sa ja det är jag och ville ha macka med ost. Okej sa mamma. Sen gick mamma till köket och gjorde ostmackan. Peter var jättehungrig. Efter 5 minuter var ostmackan klar sen ropade mamma på Peter och sa att mackan var klar. Peter gick ner till köket och åt sin ostmacka. Sen plingade någon på dörren. Peter gick till dörren och sa vem är det. Det är Stig. Peter öppnade dörren. Peter frågade vad gör du här Stig. Jag glömde en sak. Peter frågade vad för sak var det? Du glömde det får du inte veta sa Stig. Peter undrade vad det var för sak. Peter tyckte att det var mysko. Så plingade det på dörren. Peter sa vem kan det vara nu. Peter gick till dörren och sa vem är det. Det var Jonas. Peter öppnade dörren och sa till Jonas: vart gick du i affären? Jonas sa: minns du den mannen som tog dig på axeln. Ja och vad är det med han. Han är min pappa jag fick utegångsförbud. Och om pappa skulle få syn på mig skulle han bli jättesur på mig och det vill jag inte. Och det var därför jag sprang i väg från affären. Peter säger att vi kan gå till din pappa och säga förlåt så blir allt bra, okej. Sen gick Jonas och Peter till Jonas pappa. Dom skulle säga förlåt till Jonas pappa. Jonas pappa blev inte så sur som dom trodde. Nu börjar det bli mörkt. Klockan var 20. Peter går och lägger sig på sin säng. Peter sover.

Slut