Diana (sv)

Berättelser VT-2017

Veilis sång turné

Publiken jublar och applåderar, stämningen på Stockholm stadion är fantastisk. 16 åriga Veli skakar av nervositet efter bara 4 år i musikbranschen har Veili blivit superstjärna. Veilis trogna följeslagare hunden Polo som oftast följer med Veili på scen är om annat ännu nervösare och är svår att hålla i styr.

Veili älskar att sjunga, det har hon har gjort sedan hon var fyra år. Veili bor hemma hos sin mamma i en stor 4:a i centrala Stockholm. Veilis mamma och pappa skildes när Veili var 10 år. Efter skilsmässan kände sig Veili ledsen och besviken.

Hemma hos sin mamma bor hon tillsammans med hund Polo. Polo är en svart pudel som ger Veili tröst och styrka när hon känner sig deprimerad.

Som alltid sitter Veilis mamma Jonie i publiken. Jonie arbetar som frisör. Hon är medellängd med blå ögon och rött långt hår. Veilis pappa Ronny missar ofta Veilis konserter även när han lovar att komma.

Ronny är 45 år gammal och jobbar på försäkringskassan. Ronny är lång och han har gröna ögon och svart hår.

I dag skulle Veilis pappa var ledig idag Veili skulle vara hos sin pappa i dag. När Veili var klar med sin konsert så hämtade hennes pappa henne . När hon var hemma så sökte hon till en tallagvtävllig som hette Pop Star  och den började om två veckor .

När det hade gått två veckor så var det dax.! Veili väntar med spänning , när hon väl kom in så  var det massor  med folk som skulle titta.

Det var en tjej som hette Lova som skulle börja. Hon var jätte bra på att sjunga. Sen var det en kille som hette Leo han var jätteduktig. Nu var det vilopaus sen var det Veilis tur, det var nu hon blev nervös och hennes puls blev hög. Men Veili börja sjunga och när hon hade sjungit en bit börjar alla applådera.

Nu var det att alla skulle rösta på dom tre.  På  första plats kom Lova och på andra plats kom Veili sen på tredje plats kom Leo. Nu skulle juryn välja vem som skulle få guldbiljetten det stod mellan Veili och Lova .

Den som fick guldbiljetten var Lova men Veili var inte ledsen hon var med för att det är kul sen åkte Veili hem och hon vilade.

Jag vinner nog nån annan gång och sen gick vi på Mc`Donalds jag och pappa.

Slut

Berättelser HT-2016

Lugnet före stormen

Peters mamma kom in i hyreshuset. Hon öppnade dörren. Hon sa bestämt Peter är du hemma? Han sa ja jag är hemma mamma. Får jag prata med dig, sa hans mamma.
Ja det får du.
Ja kom hit då.
Okej mamma varför ringde den där mannen till mej?
Ja jag och min kompis sa att han hade gjort det flera gånger.
Men varför gjorde du det för när du vet att det inte är okej?
Jag vet inte varför men förlåt jag ska aldrig göra om det.
Ja men det får du tänka till nästa gång och tänk dej för. Ja mamma.
Jag går och läser på läxan men hans mamma sa inget. Peter sa vad är det? Inget. Jo mamma det är visst nånting. Ja ja jag är bara besviken på det som du gjorde.
Okej jag går till mitt rum och gör läxan .

Sen gick Peters mamma till soffan och tänkte på om han och Peter gå på resturang. Hans mamma sa Peter kan du kom hit en stund? Ja jag kommer.
Vad ville du mamma? Jag tänkte om du och jag kunde gå på resturang för att prata om det som hände och Peter sa nej tack och hans mamma sa snälla jag är inte arg på dig.
Jag tänker på saken mamma. Sen efter en stund sa Peter ja okej då vi går på resturang. Ja vad kul. Sen så åkte de dit till resturangen och åt mat och där var sagan slut.