Jakob (sv)

Berättelser VT-2017

Hårt liv som fotbollsspelare

Boom, ett kanonhårt skott från Edward rakt upp i krysset. Mååål skriker tränaren. Matchen var avgjord. Edward var stjärnan i laget han var bäst av alla.

Edward är en stark träningsman och lite datanörd men mest träning och fotboll. Han har brunt och lite ljust hår. Edwards favorit fotbollsspelare var Cristiano Ronaldo. Han hade en stor plansch bredvid sin dator och sin säng.

På hans skrivbord stod en dator,ett akvarium och en lampa. Hans säng stod till vänster om skrivbordet. Edward bor på ett fotbollsgymnasium med 300 elever. Han har inte så många kompisar men han har en tjejkompis som bor bredvid. Tjejerna har ett eget fotbollsgymnasium på andra sidan.

Nästa dag skulle Edward spela match mot sitt gamla lag Brommapojkarna och han ville inte bli bänkad för då skulle han bli utskrattad av sina gamla lagkompisar. Tränaren ropar upp laguppställningen, han ropar upp alla andra förutom han själv. Han blir frustrerad när han inte hör sitt namn. Han går och sätter sig vid den svettiga bänken och tar en klunk vatten. Matchen har precis börjat och Edward är fortfarande sur på tränaren. Edward ser sina gamla kompisar skrattar åt honom.

Det är halvlek och tränaren säger att han ska göra ett byte. Han säger att Edward ska in på plan. Edward är forward och han är snabb som blixten. Edward tar bollen men han passar inte bollen, han dribblar och han kommer fri ändå. Han skjuter boom ett kanonhårt skott från Edward rakt upp i krysset. Hela publiken står upp Edward skriker av glädje.

Dom vinner matchen med 1-0. När Edward kommer hem till sitt elevrum så måste han laga mat till sig själv. Han hittar lite pasta i kylen och lite köttfärs. Han steker köttfärsen och kokar pastan. Nja Edward var inte så bra på att laga mat men han kunde iallafall äta maten. Edward tyckte inte att det var så gott men han åt som en häst för att han var så hungrig.

Nästa dag vaknade Edward sent och han hörde inte att väckarklockan ringde. Han sov och han sov. Alla undrade var Edward var och lärarna blev lite sura på Edward när han kom rusande nerför trappan och rakt in i klassrummet. Dagen var lång och alla lektioner var tråkiga. När klockan var 15:30 fick han äntligen sluta skolan och gick ut till fotbollsplanen och spelade lite boll. Sen ser han att en tjej från tjejsidan kommer och hon frågade Edward om han ville passa lite och han sa ja.

Tjejen heter Tilda hon var den bästa tjejen av dom alla på tjejsidan. Edward tyckte att det var kul att spela med någon annan än alla dom andra killarna som han faktiskt inte känner så bra. Det började bli natt och Edward var trött efter en lång dag. Edward går tillbaka till elevrummet och lägger sig. Den här morgonen har Edward inte vaknat så sent som igår.

Idag är Edward uppe tidigt och han är pigg för att det är lördag och på lördagar så är det fotbollsträning. Han är väldigt taggad för att dom ska träna med tjejlaget och spela en träningsmatch mot dom. Edward har det kul han går till Tilda och pratar lite. Dom andra i hans lag skrattar och skriker tjejbaciller och fortsätter och skratta. Edward skriker. Det är väl inget fel med att ha en tjejkompis, skrek han.

När träningen är slut så går alla till sina matsalar för lunch. Alla dom coola i laget sitter vid ett bord och alla spelnördar sitter vid ett bord men Edward sitter själv vid ett bord. Han bryr sig inte så mycket om dom andra. Edward har ätit upp sin lunch och går upp till elevrummet. Han ringer hem till sin mamma och pappa nästan varje dag. Dom tänker på han hela tiden om han klarar sig själv.

Edward hade ett hårt liv. Han fick inte träffa sina föräldrar eller syskon på ett långt tag. Han var tvungen att laga egen mat.

2 år senare så var det studenten. Och Edward skulle ta studenten och vara med i U21.  Han var jätteglad äntligen skulle han få träffa mamma och pappa. Yes äntligen så slipper jag skolan efter alla dessa år.

Tränaren går fram till Edward och säger några bra ord tränaren sa att Edward hade varit den bästa elev han har haft och att Edward hade stor potential i framtiden. Tack sa Edward.

 

Berättelser HT-2016

Lugnet före stormen

När mamma kom hem var hon rasande, hon var stormen. Hon var så arg att hon nästan tappade hakan när hon fick reda på att Peter hade snattat. Vad skulle Peter göra nu. Mamma tog tag i Peters öra aj aj aj sa Peter.

Det gör ont mamma. Ja för att man får inte snatta Peter sa mamma.  
– Upp på ditt rum nu.
– Förlåt mamma det var Jonas ide’.
– Jag bryr mig inte du gjorde det ändå.
– Det var inte med meningen.

(Bang Bang ) Det var Jonas som knackade på dörren. Jonas klev in med sin tjockbruna polotröja. Han sa förlåt till Peter och hans Mamma och förklarade allt. Att han var dum som kom på den idén han skämdes över allt.
Mamma sa att det var okej men att de aldrig skulle snatta igen.
Jonas gick ut och gick hem. Andra dagen var det skola Peter var inte så glad på Jonas. Sen kom det värsta – rast. Peter ville inte vara med Jonas han var för arg att han nästan skulle slå Jonas.

Jonas sa till Peter att han var jätteledsen för att han ville att Peter skulle snatta. Då kom Peters andra kompis Bert han frågade vad som hade hänt. Då sa Peter att han och Jonas hade försökt sno choklad kaka i affären. Jonas kom fram till Peter och sa att han ville göra något åt det han sa att han skulle göra vad som helst för Peter och då fick Peter en idé. Peter sa att han skulle gå och betala och köpa 2 stycken. Jonas sa att han skulle göra allt för att bli vän med Peter igen men Peter kunde inte förlåta honom.

Men Jonas sa till Peter att han skulle snatta och Peter ville inte från början men sen gjorde han det ändå. Och därför kan Peter inte förlåta honom. Så  Jonas sa att han skulle göra det efter skolan men bara om han och Peter skulle bli sams igen.

Då sa Peter att visst det kan jag väl göra då blev Jonas glad.

Och efter skolan gick Jonas och Peter till affären. Jonas tänkte snatta när Peter inte såg för Peter stod utanför affären så han gjorde det för att han inte hade pengar. Han gick ut till Peter och sa att han hade köpt två chokladkakor då sa Peter tack. Men egentligen kanske han aldrig skulle få veta att Jonas hade ljugit åt honom.

Slut