Joar (sv)

Berättelser VT-2017

Han sprang och sprang tills han kom till en gammal gränd där han gömde sig. Gränden var mörk och kall och han tyckte att det luktade sopor eller mögel och när man gick så klafsade det för det hade regnat. Det var läskigt han vet inte vem som följde efter honom. Han tittade ut och såg ingenting han tänkte att han eller hon hade tappat bort honom så han sprang på den blöta vägen hem. Han sprang på den blöta grusvägen det var skog på båda hans vänstra och högra sida. Sen tyckte han att något knakade bakom honom, han kollade men såg ingenting. Han blev trött och saktade ner farten. Han såg huset.

Jag satt mig ner på en stol. Hej den här berättelsen kommer handla om mig, en kille som är 13 år och gillar att spela data och fotboll och har en lillebror som heter Bert. Jag skulle på träning i kväll, alltså fotbollsträning. Jag bytte om och tog cykeln. Jag bodde ganska nära fotbollsplanen. När jag kom dit så var nästan alla mina kompisar där så jag tog en boll och kickade.

När träningen var slut cyklade jag hem. När jag kom hem tog jag en Billys Pan pizza. Jag satt mig tyst vid köksbordet och åt. Jag tyckte att den var godare än vanlig. Min mamma kom hem och frågade hur jag mådde, jag svarade bra. Sen gick jag upp och satte jag vid datorn och började spela. Jag spelade ett spel som heter (Counter Strike Global Offensive) jag spelade ett gamemode som hette Competitive. Igår hade jag rankat upp till silver 2 och startade det jag fick börja som terrorist där kunde jag köpa sitt favorite vapen ak-47 för den kan man one-shotta om man prickar.

När compet var klart gick jag ner och åt. Vi vann med 5-16. Det var Tacos en av mina favoriträtter. Jag åt väldigt mycke.

Nästa dag ringde min kompis Arnold och frågade om jag ville leka jag svarade ja ok då kommer jag om en kvart sa Arnold. Sen knackade någon på dörren det var Arnold.

-Tja tja, vad ska vi göra?
-Äää vi kan gå ut och hoppa studsmatta. Jag hade gamla kuddar till studsmattan som var från den gamla soffa. Han och Arnold gjorde volter på kuddarna sen kom hans lillebror Bert och frågade om dom ville köra bollkull, okej. Då kom Berts kompis Wille han bodde 500 meter bort han undrade vad alla gjorde. Bert svarade bollkull. -Okej får jag va med? Aa

Nästa dag gick jag ner till stan och köpte en hamburgare. Sen jag gick till H&M för att jag behövde en ny keps. När jag skulle jag gå hem jag kollade bakom mig jag såg en man han tog upp någonting ur fickan jag började spring mannen också. Jag sprang och sprang tills jag kom till en gränd där jag gömde mig. När jag kom hem såg jag att mamma hade köpt en kvällstidning jag läste första sidan det stod om en man som var ganska knäpp han hade svarta kläder och skor. Det var exakt samma som jagade mig och han kallades Kalle knäppman.

Berättelser HT-2016

Lugnet före stormen

Hans mamma kom in genom dörren och slog igen snabbt. Peter började svettas och undrade vad hon skulle säga. Han blev räddare och räddare för varje steg hans mamma tog han tänkte om han skulle springa och gömma sig. Hon kom in i huset men kunde inte se Peter. Hon gick upp för trapporna och letade i alla rum men hon kunde inte hitta Peter. Huset dom bodde i var väldigt stort men hon hade letat överallt men kunde inte hitta Peter.

Jag sprang och sprang längst grusvägen. Jag sprang ner till stan jag hade med min mobil med ett visa-kort så jag gick och köpte en läsk och hamburgare. Jag tänkte på vad mamma gjorde om hon fortfarande letade. Jag undrade om jag skulle gå hem jag tänkte en stund jag skulle gå hem.  Jag gick med tunga steg jag var kall och blöt för det hade regnat. Jag var rädd när jag gick in jag såg mamma i köket hon lagade mat. När hon såg att jag gick in så blev hon jätteglad hon undrade vad jag hade varit sen blev hon arg och sa du får aldrig snatta mer lovar du? Ja jag lovar. Sen sa hon är du inte hungrig? Nej jag har ätit på stan. Men jag var lite hungrig så jag ville ha lite mat. Mamma hade lagat korv med bröd.

Några dagar senare var alla sams igen och pappa hade varit bortrest han var på jobbresa. När han kom hem så skulle ingen säga vad som hade hänt. Det skulle vara en hemlis. Han kom hem och visste ingenting. Pappa kom in genom dörren och blev glad när han såg Peter. Kom sa han jag har en present till dig vad för present det får du se. Gå ut till bilen sa han och Peter öppnade bakluckan och fick se ett Xbox one han blev jätteglad tack så jättemycket sa han. Vi satt och spelade hela kvällen vi hade köpt FIFA 17. Sen 45 minuter senare skulle vi gå borsta tänderna och gå och lägga oss.

Nästa dag så fick jag utegångsförbud och jag fick inte se på TV eller spela. Det var tråkigt men sen nästa dag kom hans kompis som hade lurat honom, han kom och sa förlåt och Peter sa att det var okej.

Slut