John (sv)

Lugnet före stormen

Mamma kom hem och gav Peter skäll. När Peters mamma skällde ut honom då sprang Peter sprang iväg och gömde sig. Det var blött ute och kallt. Och han såg en kiosk och han tänkte sno en chokladkaka där han var inne i kiosken och mitt i när han tänkte ta den då gick krigslarmet igång. Peter hörde radion säga att det är en tsunami som kommer. Peter sprang hem vattnet åkte längre och längre ut. Han sprang mot dörren. Dörren var öppen han sprang in och träffa alla i familjen. Dom sprang mot bilen och åkte mot en skyskrapa dom sprang in i skyskrapan. Ingen var där. Det låg papper över allt vi sprang upp för trappan. Vi tog inte hissen för att den skulle stanna. Det var 102 våningar. När vi var uppe var det blåsigt. Det var inte bara vi här uppe det var ungefär 257 andra. Klockan var 5:26 på morgonen.

Det var dag 2. Vi hade mycket mat. Det var en militär kille där också han sa att dom skulle rädda dom om 5 dagar. Det var kallt men vi hade tagit med täcke och kudde alla grät på grund  av att staden var förstörd.

Det var en gubbe som frågade var Peter kom ifrån. Peter sa LA, han sa välkommen till Kalifornien. Tsunamin har stoppat men man visste att den skulle komma tillbaka. Klockan är 7:56 på kvällen alla fick dela på maten.

Dag 3
Peter hade sovit gott.Peters mamma skrev i sin dagbok och Peters pappa snackade med någon annan. Peter kollade ut över kanten det såg bättre ut men fortfarande dåligt, det var varmare. Vissa låg och sov de andra var vakna. Peters kläder var sönderslitna klockan var 9:07 på morgonen. Man kunde snorkla och kolla på Kalifornien under vattnet. Man kunde också fiska. Peter gick en våning ner det var fuktigare desto längre ner man kom. Då såg Peter ett hål i väggen som blev större och större. Peter gick och varnade dom andra klockan är 9 på kvällen. Peter skrek skyskrapan går sönder för varje dag måste de ha mindre vikt annars kollapsar skyskrapan.

Dag 4
Peter  var den första som vaknade. Han hörde ett stort bang. Det var en tank av radius som exploderade. Peter varnade dom andra han skrek så att fåglarna flög iväg vi måste dra härifrån och alla vaknade. Militären gick ner och kollade. Han sprang upp och sa att det finns en till skyskrapa men det var riktigt farligt. Dom tog kläder och knöt fast dom i varandra. Dom provade med en korg den åkte över lätt som en plätt. Dom tog en stålpinne och alla andra åkte över där. De tog mat och ägodelar med sig. Om dom skulle stannat där någon minut till skulle dom ha dött. Klockan är 21:46.

Dag 5
Militärstyrkan skulle komma. Vi hade inte så mycket mat kvar Peter kollade nere i byggnaden, det fanns ett fungerande kök. Peter gick upp och sa det till dom. Dom gick och lagade mat. Precis efter kom militärstyrkan dom fick skynda sig och dom åkte med helikoptrar till ett annat land. Dom fick mat och hus, tv allt som dom ville ha. Dom var helt enkelt lyckliga.

The end