Julian (sv)

Lugnet före stormen

Mamma kommer och är förbannad sen kommer världens vind det var LUGNET FÖRE STORMEN. Det började regna och åska. Peter blev skiträdd. Mamma var på väg hem med bestämda steg. Mamma sa du får inte sno godis från affären, du får utegångsförbud. Du får be om ursäkt till butikschefen. Peter bad om ursäkt till chefen. Chefen sa det är okej. Hans bäste kompis blev lite rädd. Dagen efter var det skola han sa till hela klassen. Det blev bra sen.

Lite senare blev han mobbad och kallad för Tjuven Peter. Dagarna gick och gick. Och han blev kallad Tjuven Peter mer och mer. Han fick byta skola till Stockholm. Jonas ville inte att Peter skulle flytta till Stockholm. I Peters nya skola fick han en kompis som heter Bert Gustafsson som bodde nära Peter. Peter och Bert blev snabbt kompisar. Berts mamma var från Kina.

En dag skulle Bert och Peter till affären, Peter ville ha choklad men Bert hade inte pengar så Peter ville sno. Dem gick långt från kassan. Peter tog en liten chokladkaka och la i jackfickan. Bert visste inte att Peter skulle sno. Bert gick till kassan och betalade sin godispåse sen pep det Peter blev stoppad. Bert visste inte vad Peter gjort. det kom en ordningsvakt och sökte i Peters ficka där låg chokladkakan. Dem ringde Peters päron. Hans mamma blev inte så arg men han fick utegångsförbud.
Men mamma slutade skälla sen blev det bra.

SLUT