Liam (sv)

Berättelser VT-2017

Skriket i husbilen

Det var kallt ute när jag och min kompis Lukas gick hem sent från skolan. När vi gick på den kalla mörka vägen så såg vi ett hus som var helt svart förutom en lampa längst upp i huset. Vi såg en man i huset med händerna på huvudet och tittade ner i golvet. Sen hörde vi ett skrik. Vi sprang så fort vi kunde hem där vi pustade ut. Nästa dag så gick vi en annan väg hem från skolan men vi såg huset igen och blev förvånade.

Nästa dag gick vi ännu en annan väg men såg samma hus igen. Vi blev rädda och sprang hem direkt till honom för hans hus låg närmast. Sen gick vi tillbaka och märkte att det bara var en gigantisk husbil, vi började skratta. Sen slutade jag och skratta och kom ihåg skriket vi hörde första kvällen och frågade honom om han kom ihåg. Det kändes jättekallt helt plötsligt och vi var helt tysta…

Lukas är en kille i 4:an som är 10 år och gillar fotboll och Pokémon Go. Själv gillar jag innebandy och Pokémon GO. Vi har varit kompisar sen på dagis och bråkade nästan aldrig.

Vi undrade vad det var och bestämde oss för att knacka på. Vi knackade och dörren öppnades av en gammal tant som undrade vad vi gjorde, vi sa att vi undrade om hon visste vad det var och hon sa nej.

Sen så brydde vi oss inte så mycket men jag hade fortfarande en dålig känsla när jag gick förbi husvagnen. En gång hörde vi skriket igen och försökte öppna dörren direkt men det visade sig att dörren var låst. Vi såg henne på golvet och blev rädda, men krossade ett fönster och klev in, såg att det var en skräckfilm på tv och att hon låg på en madrass vi kände oss fåniga och betalade för fönsterrutan och gick hem.