Melker (sv)

Lugnet före stormen

Peter hörde hur mamma satte nyckeln i låset. Han stod kvar i köket och väntade. Han vänder sig om och ser jag mamma stå där. Hon säger ingenting 2 timmar senare Mamma jag är hungrig men då säger mamma att jag inte förtjänar någon mat. Men ska jag svälta eller, säger jag. Då säger mamma först måste vi prata om det som har hänt. Vi sätter oss ner och börjar prata och vi kommer fram till att jag aldrig ska göra om det och vi blir glada på varandra igen.

Dag 2

Jag kommer till skolan och när jag får syn på Jonas så blir jag så förbannad så jag nästan slog till honom men jag hejdar mig för han ber om ursäkt och säger jag fick en rejäl utskällning . Det här ska jag aldrig gör om. Bra säger jag vill du hänga efter skolan, frågar jag. Nej säger Jonas jag har saker planerat. vad då frågar jag. Inget särskilt säger Jonas. Ska du snatta frågar jag. Nej. Jag får inte leka säger han min mamma var jättesur på mig igår så jag får inte leka på 1 vecka och inte spela eller gå ut jag får bara gör läxan. Ok säger jag då leker vi om en vecka.

1 vecka senare

Hej Jonas säger jag. Men Jonas är ledsen. Jag frågar varför, han säger min hund är död. va? säger jag vad sorgligt säger jag och inte nog med det säger Jonas mina föräldrar har skilt sig. Ok är de därför du inte har varit i skolan? Ja, säger Jonas, men vill du fortfarande leka säger jag och Jonas säger ja. Några timmar senare kommer vi hem och mamma har haft kontakt med Jonas föräldrar och mamma kommer fram och tröstar Jonas som är jätteledsen och mamma frågar hur han mår och vad som hände Jag vet inte säger Jonas vi går in på mitt rum och sätter oss och spelar. Hans mamma kommer dit och hans mamma och min mamma sätter sig och pratar en stund. Sen säger Jonas mamma att nu måste vi åka.Hejdå säger Jonas och så slutar min berättelse.