Valter (sv)

Berättelser VT-2017:

Tårarna     

Det var en snöig dag. Jag satt i skolbänken med matteboken när brandlarmet gick. Alla fick panik folk bara rusade ut ur rum, korridorer och skolan men inte jag. Jag satt och grät så jag hörde inget. Men sen efter en stund kände jag en torr och rökig lukt. Jag såg ingen och då förstod jag att det brann. Jag sprang igenom den rökfyllda och flammiga korridoren ner mot den stora utgången. Men jalusiet hade dragits ner. Jag fick panik. Jag sprang så att tårarna rann mot den andra utgången. Dörren var låst jag var instängd. Jag bankade och bankade på dörren men inget hände. Till sist kom en man jag kunde inte riktigt koncentrera mig för att det fanns dåligt med syre. Jag svimmade.

Min dagbok
Jag den känsliga som gillar att plugga
Lily den söta och jobbiga lillasystern
Mamma snäll och är lite lätt uppretad
Pappa snäll är rolig är med och bygger mycket

Jag vaknade och kände att det var en bra dag. Jag gick ner för att äta frukost och jag skulle äta våfflor med sirap. Mamma och pappa satt där nere och pratade om att någon skulle sätta eld på något men jag lyssnade inte så mycket. Jag kände att jag skulle ha en bra dag i skolan. Men när jag kom dit så var det en annan skola på besök och jag tänkte jaha det var väl kul. Så jag gick fram till dom och sa hej men det skulle jag inte ha gjort. För dom började reta mig dom slog och retade mig. När jag kom in till matten så började jag gråta.

Plötsligt när brandlarmet gick. Alla fick panik folk bara rusade ut ur rum, korridorer och skolan men inte jag. Jag satt och grät så jag hörde inget. Men sen efter en stund kände jag en torr och rökig lukt. Jag såg ingen och då förstod jag att det brann. Jag sprang igenom den rökfyllda och flammiga korridoren ner mot den stora utgången. Men jalusiet  hade dragits ner. Jag fick panik. Jag sprang så att tårarna rann mot den andra utgången. Dörren var låst jag var instängd. Jag bankade och bankade på dörren men inget hände. Till sist kom en man jag kunde inte riktigt koncentrera mig för att det fanns dåligt med syre. Jag svimmade.

Jag vaknade på sjukhuset. Jag hade legat i koma 2 dagar. När jag hade piggnat till så sa dom att jag hade rökskador i lungorna. och det stod en brandman bredvid mig som hette Philip. Och sa det var riktigt nära döden där vid dörren. så det var han som räddade mitt liv. Men jag låg iallafall  kvar på sjukhuset i en vecka. När pappa hade skjutsat hem mig så grät mamma och Lilly våran hund hade blivit påkörd av en lastbil och sen grät jag, pappa, mamma och Lilly tillsammans.

Men dagen efter så var vi alla ledsna men när jag gick ned så hade pappa läst tidningen. Han berättade att polisen hade sagt att det var ett gäng med två artonåringar och en nittonåring som polisen är på jakt efter för det var dom som hade tänt på skolan.

Berättelser HT-2016:

Lugnet före stormen

38 minuter senare kommer Peters mamma hem och har köpt mjölk för att dom ska äta pannkakor. Sen vid matbordet tar Peters mamma upp det där med snatteriet och är upprörd och frågar om Peter också snattade men det har han inte och då säger mamma är det säkert? Ja det är säkert säger Peter. Ok vad skönt. Men det var inte sant han hade snattat en choklad. 77 minuter senare ringer en kvinna från Keno till Peters mamma och dom frågar om Peter vill vara med på Keno reklam och han säger ja.

Nästa morgon.

Idag är det tagning, sa Peters mamma. Ja det är det så är det säger Peter. Nu har dom varit på tagning och det blev bra. Nu ska du gå och lägga dig ropar Peters mamma från köket. Nej jag vill inte säger Peter, men det måste du göra säger Peters mamma.

Nästa dag.

Idag ska dom bada i träsket. Peter har du packat badkläder ropar Peters mamma från trappen. Ja säger Peter, bra. Nu är dom på stranden och badar, dom skvätter och leker i vattnet och det är ett litet barn som har varit i kiosken och köpt en glass för sin veckopeng men han tappar glassen i sanden och börjar gråta. Peter tyckte synd om barnet så han gav honom sin veckopeng för att köpa en ny glass.  Dom åker hem och äter tacos i soffan.

Slut